mandag den 3. marts 2014

Få en flot have med granitskærver

Med granitskræver, kan du få en utrolig flot have. Granskærver er et hårdt og smukt naturprodukt, der
Grå granitskærv
specielt er ideelt til en flot indkørsel. Man kan dog også med fordel bruge granitskærver til bede i haven eller omkring ens hus. Disse flotte sten er utroligt smukke i alt slags vejr, hvor alle nuancerne træder frem. Samtidig bliver granitskærver smukkere og smukkere jo mere farve der er omkring dem, hvorfor de er perfekte i farverige sommeragtige haver. Som navnet antyder, er det granit, der er knus til mindre stykker, hvilket betyder, at det er utroligt hårdt materiale og derfor en langsigtet investering. Før det bliver til granitskærver, dannes granit af en blanding af forskellige mineraler under et enormt tryk dybt nede under eksempelvis et bjerg. Man kan altså få en fantastisk flot have eller indkørsel med granitskærver, men er der yderligere fordele ved disse fortryllende sten?

Granitskæver reducerer det sure havearbejde

Det er ikke altid lige sjovt, at luge i sin have, når man kan bruge tid på andre ting. Dette slipper du for, når du har granitskræver! Normalt forbinder man ikke ligefrem granitskærver med mindre havearbejdet, men er rent faktisk tilfældet! Granitskærver kan nemlig give det uønskede ukrudt ekstremt svære vækstbetingelser, så man som husejer kan nyde sommeren fra terrassen i stedet for at knokle med at fjerne ukrudt imellem fliserne. Hvis granitskærverne skal have den ønskede effekt på ukrudtet, så er det dog vigtigt du tænker over, hvordan de skal ligges. Her bør man nemlig lægge sine granitskærver i et godt lag på 3-5 centimeter, så kan de forhadte gevækster ganske enkelt ikke trænge igennem. Og den smule ukrudt, der alligevel finder vej helt op til sollyset, sidder meget løst og kan hurtigt og nemt fjernes. Granitskærver kan med andre både gøre haven smukkere og spare dig for en masse irriterende havearbejde. Mange haveejere diskuterer lystigt om, hvordan en smuk have skal se ud. I forbindelse med dette emne, kan der naturligvis være mange standpunkter, og ingen af dem er givetvis korrekte. Men når diverse haveejere står og diskuterer, så er der dog altid én ting, som de kan enes om. Ukrudt er et kæmpe irritationsmoment, og pynter absolut ikke i nogen haver – overhovedet! Derfor kan det ikke betones nok, hvor stor en hjælp granitskærver er mod disse modbydelige ting! Blot husk at lig granitskærverne korrekt.

Farverige granitskærver bibeholder sin skønhed

På grund at de varierende sammensætninger af mineraler kan granit forekomme i mange forskellige farver og nuancer. Derfor kan man også få granitskærver i en lang række forskellige farver, som kan have en betagende effekt, når de placeres ved siden af havens øvrige farver .Mens en indkørsel med fliser eller eksempelvis herregårdssten kommer til at se slidt og kedelig ud efter nogle år, bevarer granitskærver sin smukke farve, fordi materialet er så hårdt, at det ikke bliver slidt. Og når det regner – hvad det jo ofte gør i Danmark – bliver granitskærverne blot endnu flottere, fordi vandet fremhæver alle nuancerne. Det anbefales altid, at medtænke farverne på både haven og huset, når man vælger granitskærver for at opnå den smukkeste effekt. Granitskærver er altså fantastisk smukke, farverige og uhyre praktiske, når man skal have bugt med ukrudtet. De mange fordele stopper dog ikke her!

Anlæg granitskærver og undgå oversvømmelse

Det danske vejr bliver mere og mere ekstremt og flere og flere oplever store vandskader, når det har regnet voldsomt på kort tid. Det sker ofte ved, at ens kælder bliver oversvømmet, men dette kan du nu undgå, hvis du anlægger granitskræver. Når du anvender granitskærver frem for fliser i din indkørsel, vil regnvandet nemlig sive ned i jorden og videre ned til grundvandet i stedet for at belaste kloaksystemet og i sidste ende oversvømme din kælder. Det er bl.a. også derfor, at kloaker har brug for flere granitskræver, og ikke flere fliser! Problemet er nemlig, at de danske kloakker slet ikke er gearet til de mange fliser, der lægges i de danske haver. Førhen var antallet af fliser omkring de danske huse betydeligt mindre, men flere og flere er kommet til – og det er hårdt for kloakkerne. Vælger man i stedetat lægge granitskærver, undgår man at overbelaste kloaksystemet. Regnvandet kan nemlig let passere et lag granitskærver, og derfor vil regnvandet synke ned i jorden i stedet for at løbe hen til nærmeste kloak. Har man problemer med vand i kælderen, kan det derfor være en god løsning at skifte fliserne ud med granitskærver. De kan med fordel bruges som belægning i indkørsler og på gangstier, og man kan også bruge dem andre steder i haven.
Hvis du vil have en fantastisk flot farverig have med mindre ukrudt og færre oversvømmelser i kælderen, så bør du altså anlægge granitskærver. Bliver de anlagt korrekt og i de rigtige farver, så undgår du nemlig alt ovenstående.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar